O meni

O meni

Naj Vam zaupam nekaj malega o meni.

Po poklicu sem inženir elektrotehnike. Vrsto let se že ukvarjam s projektiranjem elektroinstalacij, v zadnjem času pa se ukvarjam tudi s spletnim dizajnom, to je z izdelavo in oblikovanjem spletnih strani, spletno grafiko in programiranjem.

Kaj delam

Projektiranje signalno-komunikacijskih in varnostnih sistemov: Sem sodijo predvsem strukturiran sistem telefonskega in podatkovnega omrežja, avtomatsko odkrivanje in javljanja požara, detekcija plinov, skupinski antenski in IP-TV sistem, kontrola pristopa in registracija delovnega časa, domofonski in videodomofonski sistem, protivlomno in video varovanje, SOS signalizacija, sistem svetlobno klicnih naprav bolniške signalizacije, sistem električnih ur in sistem splošnega ozvočenja.

V zadnjem času se posvečam predvsem projektiranju sistemov TEHNIČNEGA VAROVANJA.

Več: Projektiranje tehničnega varovanja

Spletni dizajn: Izdelujem in oblikujem fiksne in prilagodljive spletne strani, pri tem pa uporabljam odzivne CSS dizajn okvirje kot je npr. Bootstrap. Z grafičnim orodjem Inkscape izdelujem različne spletne grafike, logotipe, oglasna sporočila, avatarje in različne vrste ikon. Za doseganje dinamičnih učinkov spletnih strani uporabljam skriptni jezik JavaScript (jQuery & Ajax) in predvsem programski jezik PHP. Dobro poznam delo s podatkovnimi bazami MySQL in sistemi za upravljanje z vsebinami CMS Joomla in WordPress. Za slednjega izdelujem tudi prilagodljive teme in manjše vtičnike po meri uporabnikov.

Postopek izdelave spletne strani

Izdelava spletnih strani: Izdelujem predvsem prilagodljive spletne strani, kar pomeni, da so le te primerne za brskanje tako na osebnih računalnikih, na prenosnikih, tablicah, ali na mobilnih telefonih. Izdelujem manjše enostranske strani, večje z večimi stanmi, strani pri katerih lahko uporabnik tudi sam poskrbi za spletno vsebino (WordPress), manjše spletne trgovine, ali pa strani po meri uporabnika.

Oblikovanje spletnih strani: Največkrat je potrebno najprej izdelati grafični izgled spletne strani, pri tem pa upoštevati dejstvo, da mora biti stran funkcionalna na vseh velikostih zaslonov. Šele ko je grafični izgled pripravljen in ko so pripravljeni tudi vsi potrebni grafični in slikovni elementi, gre lahko spletna stran v izdelavo.

Spletna grafika: Za spletne strani izdelujem vse potrebne grafične elemente kot so logotipi, raznorazne ikone, avatarji in reklamna sporočila. V večini primerov, je potrebno izdelati tudi različne prilagoditve fotografij.

Programiranje: Za WordPress (sistem za upravljanje vsebin) izdelujem tako teme, kot tudi manjše funkcionalne dodatke – vtičnike. V obeh primerih je nujno potrebno dobro znanje spletnega programiranja.

Povezave

Moje dosedanje delo: Moje delo
Sodelujem z ekipo: pobarva.net