Spletni_logotipi
Spletni logotipi
19. 10. 2015
262 ogledov
Oznake: ,

Na tej spletni grafiki so prikazani logotipi odprtokodnih spletnih sistemov oziroma tehnologije, ki jih uporabljam pri svojem delu. To so: HTML, CSS, Bootstrap, Foundation, Skeleton, 1140px, JavaScript (jQuery / Ajax), PHP in MySQL, Inkscape, Joomla in WordPress.

HTML je označevalni jezik za izdelavo spletnih strani in predstavlja osnovo spletnega dokumenta.
CSS so podloge, predstavljene v obliki preprostega slogovnega jezika, ki skrbi za prezentacijo spletnih strani.
JavaScript je objektni skriptni programski jezik, ki ga je razvil Netscape, da bi spletnim programerjem pomagal pri ustvarjanju interaktivnih spletnih strani.
PHP je razširjen odprtokodni programski jezik, ki se uporablja za strežniške uporabe oziroma za razvoj dinamičnih spletnih vsebin.
Inkscape je prosti urejevalnik vektorskih grafik.
Joomla! je odprtokodni sistem za upravljanje vsebin (CMS). Je zelo močno ogrodje za izdelavo spletne strani in je eden izmed najzmogljivejših in najpopularnejših sistemov za upravljanje s spletnimi vsebinami na svetu.
WordPress je odprtokodni blog program za objavo člankov. WordPress je uradni naslednik programa b2/cafelog, ki ga je razvil Michael Valdrigi. Ime WordPress je predlagal Christine Selleck, prijatelj glavnega razvijalca Matta Mullenwega. Program je preveden v 60 jezikov, med katerimi je tudi slovenščina.
(povzetki iz Wikipedije)